16 Temmuz 2015 Perşembe

Sağlıklı ve pürüzsüz cildin 9 sırrı

cilt-rengini-acici-maske
Tüm modeller Photoshop’un nimetlerinden faydalanıyor, evet belki hiçbir cilt bakımı Photoshop’lu güzelliği sağlayamaz ancak cildinizin sağlıklı görünmesine ne kadar dikkat ederseniz o kadar yaklaşmış olursunuz.

İşte pürüzsüz bir cilde kavuşabilmek için yapmanız gerekenler:

1- İyi bir görünüme sahip olmak için cilt bakımı ve cilt temizliğinizi düzenli olarak ve özenle yapmalısınız.

2- Cilt bakım ürünlerinizi almadan önce cilt tipinizi öğrenin. Cildinizin kuru, yağlı, normal veya karma olup olmadığını öğrendikten sonra size en uygun bakım ürününü kullanın.

3- Günde en az iki kez cilt bakımı yapmaya özen gösterin. Sabah ve yatmadan önce yapabilirsiniz. Zamanla cildinizin arındığını ve daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz.

4- Cilt temizliği sonrasında cildinizde temizleyici kalıntıları kalmadığından emin olun. İyi bir cilt temizleme ürünü satın alın ve cildinize yavaş bir masajla uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğinden, fazla yağların alındığından emin olduktan sonra cildinizi iyice durulayın.

5- Cilt düzenleyicisi her zaman T bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı olan ciltler için gereklidir. Aşırı parlaklığın kontrol edilmesini sağlar.

6- Ciltte dökülmeler donuk bir görünüme sahip olmanıza neden olur. 1 ya da 2 haftada bir cilt yüzeyinizdeki ölü hücrelerinizi temizleyin. Titreşimli yumuşak cilt fırçalarıyla hassas bir şekilde cildinizi fırçalayın.

7- Nemlendiriciler cildinizin yumuşak ve genç kalmasını sağlar. Ufak kırışıklıkları ve cildinizin kurumasını önlemek için cildinize uygun nemlendirici kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından koruyan SPF içeren, dermatolojik nemlendiricileri tercih edin.

8- Vitaminler beslenmenizi düzenleyip size enerji verebilir. Ek olarak cildinizi koruyan yiyecekleri tüketerek beslenmenize de özen gösterin. Kötü beslenen biriyseniz cildiniz de bundan doğal olarak etkilenecektir. Cildinize fayda sağlayan meyve ve sebzeleri günlük beslenme listenize ekleyin.

9- Sağlıklı cilde sahip olmanın en hızlı yolu, günlük ihtiyacınız olan suyu tüketmenizdir. Kafein, gazlı içecek, alkol gibi içecekleri içmeyi bırakın ve su içmeye başlayın. Her zaman yanınızda, arabada, çantanızda veya masanızda mutlaka bir şişe su bulundurun. Suyun gücünü asla küçümsemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder