13 Temmuz 2015 Pazartesi

Gergin bir cilde kavuşmanıza yardımcı olan besinler

gergin-cilt
Gergin bir cilt tüm kadınların hayali. Tabii ki cilt sağlığında sağlıklı yaşam, cilt bakımı çok önemli ama en önemlisi sağlıklı beslenme. Bazı besinler cildi koruyarak gerginleşmesii sağlıyor.

İşte gergin bir cilde kavuşturan 5 besin:


Lor peyniri
Süt asitleri hazmı kolaylaştırıyor ve vücuda adeta detoks yaptırıyor. Kısa sürede belirgin bir şekilde vücudunuzu toksinlerden arındırıcı etkisi bulunan lor peyniri, aynı zamanda içeriğindeki potasyum sayesinde vücuttaki fazla suyu atmaya ve cildin gergin görünmesine yardımcı oluyor.

Antep fıstığı
Sert kabuğun içindeki yeşil yemişi tam bir enerji deposu. İçeriğindeki çinko ve oligo element cildi korurken, bağ dokusunu güçlendiriyor. Doymamış yağların atılmasına yardımcı oluyor. Böylece serbest radikaller ve yağ yakımına karşı vücudu hazırlamış oluyor. İçeriğindeki B1 vitamini sayesinde ise karbondioksit metabolizmasını destekliyor.

Yulaf taneleri
İçindeki biyotin sayesinde yulaf kusursuz bir güzellik kaynağı olarak biliniyor. B vitamini yağ metabolizmasını harekete geçiriyor ve cildin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Yoğun silisyum, bağ dokusu liflerinin görevlerini etkili bir şekilde yapmasını sağlıyor.

Kepek pirinç

Pirinç, gergin ve sıkı bir ağ dokusu için gerçekten inanılmaz bir besin. B2 vitamini, vücuttaki fazla suyu alıyor ve toksinlerin atılımını hızlandırıyor. Nikotinik asit yaşlanma belirtilerini önlüyor ve hücrelerin gençliğini korumasına yardımcı oluyor. Ayrıca pirincin içindeki selenyum, kolajen üretiminde önemli rol sahibi.

Kırmızı biber
C vitamini öncelikle selülit oluşumunda önemli bir silah. Bunun en önemli nedenlerinden biri, kolajen liflerini yeniden üretiyor olması. Üstelik kırmızı taze biberde bulunan C vitamini, turunçgillerdekinden çok daha fazla. Biberdeki A vitamininin ise büyüme hormonunu aktive edici özelliği var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder