5 Temmuz 2014 Cumartesi

Boyun Bakımı Nasıl Olmalıdır?

boyun-bolgesi-bakimi
Boynumuz, tıpkı boğaz köprüsü gibi vücudumuzla başımız arasında uzanır ve başın beş kiloluk ağırlığını yüklenir. Boynumuz vücudun en çalışkan kısımlarından olmasına rağmen, omurganın diğer kısımlarına göre korunmasızdır.

Düzgün durduğumuzda ve başımızın omurgamızın tam üstünde durmasını sağladığımızda mesele yok. Ama saatlerce bilgisayar karşısında hareketsiz kaldığımızda, boyun adalelerimiz çok çalıştığı için boyun omurgamız üzerinde yoğun basınç, oluşur.

Boyun çok az kemikle dengelendiğinden, dik bir duruşun gerçekleşmesi, karmaşık bir kas sistemi sayesinde mümkün oluyor. Boynun dik durmasını mümkün kılan bu karmaşık kas sistemi aynı zamanda, yüzdeki sağlıklı kan dolaşımından da sorumludur.

Tüm vücutta bulunan kasların ortak noktaları; "çalıştırıldıklarında sıkı kalmaları"dır. Tembel olduğu için parasız gezen bir insanın, çalıştığında gelir sahibi olması gibi...

Hiç aklımıza gelmese de boynumuz güzelliğimizin bir parçasıdır ve gerçekten de esaslı bir bakımı hak eder. Boyun, bir kadının yaşını belli eden bölümlerin başında gelir. Son derece hassas bir yapıya sahiptir ve büyük bir özen ister. Özellikle yaş ilerledikçe ihmal edilmenin acısını çıkarırcasına kötü bir görünüme bürünmekten de geri kalmaz.

Yaz aylarının gelmesiyle, boğazlı kazakların altında pek de önemsemediğimiz boynumuz yeniden gün ışığına kavuşur. Peki kışın saklayabildiğimiz oma yazın aşikar olan boynumuz acaba nasıl bir görüntü sergiliyor dersiniz? Aynanın karşısına geçip dikkatlice bir bakalım isterseniz.

Boyun derimiz de tıpkı göz çevresi gibi son derece hassas olup yağ açısından fakirdir. Güzel bir boyuna sahip olmak ve onu gururla taşımak için, biraz vakit ayırıp özen göstermek gerekiyor. Boyun bölgemizdeki kasların canlılığını korumaya ve boyun derimizin asla kuru kalmamasına dikkat etmeliyiz. Yoksa boynumuzda yatay çizgiler oluşur. Boyun bakımı için hazırlanmış kremler, dokuları besledikleri gibi kırışık oluşumuna da engel olurlar.

Boynumuzu gece yatmadan önce aynen yüz cildimiz gibi temizler ve kremleriz. Krem cildimizin yorgunluğunu do giderir. Haftada bir defa boynumuza uygulayacağımız peeling işleminin ardından maske yaparak boynumuzu gururla taşıyabileceğimiz duruma getirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder