7 Temmuz 2014 Pazartesi

Basit vücut bakımı

Vucut-Guzelligi1
Vücudumuzun sağlığı hem yaşantımızı hemde işlerimizi doğrudan etkilemektedir. İyi ve sağlıklı bir hayat yaşamak için bazı adımlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Günlük spor yapmak, yediklerimize içtiklerimize dikkat etmek, vücut temizliği gibi hayatın gerekliliği belli başlı adımlara dikkat ettiğiniz sürede sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Bu makalemizde basit vücut bakımı nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir bu adımlardan bahsedeceğiz.

Temizlik temizlik temizlik...
Yemeklerden önce elleri yıkamak, mikrop ve zararlı bakterilerin yemeklere ulaşıp buradan da bedenimize girmesini önlemek önemlidir. Zaten kainat efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) her yemekten önce ve sonra ellerini yıkaması ve bizlere bunu tavsiye etmesi el temizliğinin ne kadar önemli olduğunu bizlere anlatmaktadır.

Özellikle yaz aylarında ve sıcaklığın yüksek olduğu günlerde her gün duş almak vücut ve cilt sağlığı açışısından önemlidir. Burada dikkat edilecek husus, kullanmakta olduğunuz suyun sıcaklığı ve banyo yaparken geçirilen süredir. İnsanın banyo yaparken tansiyonunun düştüğü pek bilinmemektedir. Bu sebeple tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin duştan 30 dakika önce bir bardak su içmelerinden fayda vardır. Duş yaparken uzun süre oyalanmakta vücudumuzu olumsuz olarak etkilemektedir. Bu sebeple ideal banyo süresi yaklaşık olarak 10 - 15 dakika arasındadır.

Banyo ve duş sonrası gözenekleri tıkayan ter ve pisliklerden kurtulmuş olur, bedeninizin rahat bir şekilde nefes alıp vermesini sağlarsınız. Nasıl ki burnunuzdan ve ağzınızdan oksijen alıyorsanız deriniz de tıpkı bu şekilde dışarıdan oksijen alıp vermektedir. Böylelikle cildiniz uzun süre kırışıklık ve diğer rahatsızlıklara karşı korunmuş olacaktır.

Duş aldıktan sonra uygun bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz, banyo esnasında cildinizin kaybettiği su ihtiyacını karşılayacaktır. Özellikle kış aylarında yapılacak nemlendirme işlemi, cildinizdeki çatlamalara engel olacak ve pul pul dökülmelere karşı çıkacaktır.

Vücut Bakımında Peeling Önemli...
Banyo yapmanın ve nemlendirici kullanmanın haricinde haftada bir kaç kez peeling işlemi yapmanız da ölü derilerinizden kurtulmanızda fayda sağlayacaktır. Peeling ürünleri seçerken dikkatli olunmalı ve mümkünse bu konuda uzman kişilerden destek alınmalıdır. Her ürün her kişiye aynı etkiyi vermemektedir. Bazı durumlarda yan etkisi bile bulunabilmektedir. Peeling hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için şuradaki peeling nasıl yapılır ve peeling nedir makalelerimizi okuyabilirsiniz.

Elleri ve Ayakları Unutmayın

Ellerinizin daha yumuşak olması için haftada 1 kere ılık sütün içerisinde 10 dakika süre ile bekletebilirsiniz. Bunun için fazla süt kullanmanıza veya israf etmenize de gerek yok. Malum süt değerli bir ürün. Tek elinizin sığabileceği bir kabın zeminine ellerinizin biraz üstüne yetecek kadar süt ekleyebilir hatta biraz sucak da ekleyebilirsiniz. 5 dk bir elinizi 5 dk bir elinizi sokabilirsiniz. Süt içerisindeki laktik asit sayesinde cildiniz nemlenir ve yumuşar.

Güne başlamadan önce bilindik marka olan nemlendirici arko krem kullanabilir, Gün boyu elleriniz yumuşak ve dış etkilere karşı dayanıklı olarak kalmış olur. Aynı şekilde ayaklarınızı da yumuşak tutmak için taban bölgesinden itibaren vazelin krem kullanabilirsiniz. Eğer ayak tabanlarınız altı çok kalın ve buna bağlı olarak kuruluk yaşıyorsanız bir leğen içerisinde sıcak suyun içerisinde 30 dakika süre ile bekletebilirsiniz. Bu hem ayak kuruluğunun gideirlmesinde etkildir hem de yorgunluğunuzu alarak sizi rahatlacaktır. Eğer ayaklarınızda nasır varsa şuradaki nasır tedavisi için yazmış olduğum makalemi okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder