15 Mayıs 2014 Perşembe

Yaşlılık izlerini silin

yasli-olgun-cilt-tipi
Yaş 30′u buldu mu, yaşlanma korkusu da ken­dini gösteriyor. Aynada kırışıklık kontrolleri baş­lıyor, yeni kremler kullanılmaya başlanıyor.

İşte size izleri silmek için müthiş tavsiyeler;
Sigaradan kaçının
Sigara dumanı, ve güneşin zararlı ışınları gibi kırışıklığa sebep olan etkenlerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Çizgileri yumuşatın
Kırışıkların daha yumuşak görünmesini sağla­mak için yoğun nemlendirici ürünler tercih edin. Mesela nemlendiricili fondöten, krem halindeki göz farları ve allıklar ve nemlendiricili dudak ko­ruyucu ve rujları idaeldir. Yüzünüzün nemli kal­masını sağlamak, sizi olduğunuzdan daha genç gösterir.

Gözler öne çıksın
Gözlerinizi ön plana çıkararak kırışıklıkları giz­leyebilirsiniz. Gözlerinizi vurgulamak için, göz kalemi, likit ya da jel eyeliner kullanın. Kalem çekerken, bir uçtan diğer uca bütün bir çizgi çe­kin. Yoksa gözleriniz küçük görünür.

Hem sağlık, hem güzellik kazanın
Vitamin ve minarel deposu meyve -sebze sula­rı, güzel, sağlıklı ve zinde olmanızda önemli rol oynuyor. Sonbahar günlerinde hem güzellik, hem de vitamin kazandıran meyve sularına “hayır” demeyin. Özellikle portakal ve havuç suyunu iç­tiğinizde cildinizin pırıl pırıl olduğunu göreceksi­niz. Gelişme çağındaki çocuklara da bol bol meyve suyu içirmeyi ihmal etmeyin.

Fındık ve ceviz
Fındık, ceviz gibi sert kabuklu kuruyemişler, peynir ve zeytinyağı açısından zengin * Akdeniz diyeti*- kalp krizi ve kanserden ölüm riskini bü­yük ölçüde azaltıyor. Fındık ve ceviz, psikolojik olarak da kişiyi rahatlatıyor, uzmanlar, her gün birkaç tane fındık ve ceviz yenmesini, yemekle­rin zeytinyağı ile pişirilmesini öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder