21 Mayıs 2014 Çarşamba

Peeling Nedir?

peeling-nedir-peeling-nasıl-yapılır
Cilt üzerindeki hücreler zamanla ömrünü tamamlar ve ölür. Ayakta olan hücreler nasır oluşturur. Yüz bölgesinde ölen hücreler derinin kalınlaşmasına, kırışmasına ve çatlakların daha da derinleşmesine sebep olurlar. Bu sebeple yüzdeki ölü hücrelerden kurtulmak için peeling işlemi uygularız. Buradan da anlaşıldığı üzere peeling; cildi ölü hücrelerden temizleme ve kurtarma işlemi diyebiliriz.

Yüz derisi daha ince ve sıkıdır ve ölü hücreler cildimizden vücudumuzdaki gibi kolayca sökülüp atılamaz. Bu nedenle kırışıkların derinleşmesini, cildimizin kabalaşmasını engellemek için haftalık bakım olarak arındırıcı "peeling" işlemi uygularız. Peeling, cildi ölü hücrelerden arındırma işlemidir.

Güneşin cildimize verdiği renk iyi hoş ama ya kuruma ve kalınlaşmaya ne demeli? Tüm bunlardan kurtulmak için tek çaremiz düzenli peeling yaptırmak. Böylece, hem cildin kirli üst tabakasından kurtulacak hem de pembe ve sağlıklı bir cilt ile kış öncesi kendimize hoş bir armağan vermiş olacağız. Burada unutulmaması gereken bir nokta var: Peeling işlemi her cilde göre farklı olmalı. Cildi ölü hücrelerden düzenli olarak arındırmanın, bakımın vazgeçilemez bir parçası olduğu malum. Bu nedenle peeling, bir başka adıyla "exfoliating" yıl boyunca yapacağımız cilt temizliğinin bir parçası olarak hayatımızda yer olmalı.

Yüz bölgemiz derisi vücudumuzdaki diğer bölgelere daha ince olmaktadır. Bu sebeple ölü hücrelerden kurtulmak kolay değildir. Güneşin yakıcı etkisi, çalışma hayatımızın ağır ve zorlu şartlarından sonra deforme olan hücrelerden kurtulmak için düzenli peeling yapılması gerekmektedir. Böylelikle cilt ölü hücrelerden kurtulur, yerlerine taze ve canlı hücrelerin yerine gelmesini sağlamış oluruz. Bu şekilde cildimiz daha sağlıklı ve yıllara meydan okuyan bir yapıya kavuşmaktadır.

Peeling ürünlerinin yapısında bir çok kimyasal ürün bulunmaktadır. En çok kullanılanı ise glikolik asit, alfa hidroksi ve salisilik asittir.

Peeling ile Nelerden Kurtulunur?

Peeling in asıl amacının ölü hücrelerden kurtularak cildi daha sağlıklı ve daha temiz olmasını sağladığını söylemiştik. Ölü hücrelere ilaveten doğum ve gebelik lekesi dediğimiz lekelerden, karaciher lekelerinden, çillerden, güneş ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan lekelerden ayrıca hormonal bozukluklardan dolayı oluşan lekeleri azaltmada hatta ve hatta bu lekelerden tümüyle kurtulmada önemli rol oynamaktadır.

Peeling in yapabildiklerini yukarıda anlattık ya yapamadıkları? Kısaca onlara da değinmek gerekirse; ciltlerde oluşan gevşeme ve sarkmaları düzeltemez. Deride oluşan çukur ve çizikleri yok edemezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder