17 Şubat 2014 Pazartesi

Parlaklık Sağlayan Bezelyeli Maske

salatalik-maskesi
İki su bardağı dolusu taze bezelye, havanda iyice dövülüp ezildikten sonra üzüm pekmezi ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan bu karışım bir kaba konarak yarım litre saf suda kaynatılır ve suları çekilinceye kadar pişirilir.

Hazırlanan karışıma çırpılan yumurta akı ile yarım fincan ayçiçeği yağı ilâve edilir. Çok cıvık olmaması için bir miktar mısır unu ilâve edilerek maske kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.

Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlayan bezelyeli maske, yatmadan önce cilde uygulanır. Sabahleyin yüz ılık su ile yıkanıp, gül suyu ile de kompres yapıldıktan sonra yeni bir güne başlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder