2 Şubat 2014 Pazar

Cilt Güzelliği Mucize Değil

cilt-tipleri
25 yaşında tamamlanan hücre yenilenmesi, yerini her geçen yıl yaşlanmaya başlayan bir cil­de bırakıyor. Erkenden kırışıklarla tanışmamak için yapılma­sı gereken tek şey, cilde ihtiyacı olan oksijen ve nemi sağla­mak.

Günlük hayatın yoğun temposundan en çok etkilenen yüzümüz, en çok da ihmal edilen bölgemizdir aslında. Yan­lış kullanılan ürünler, cildin makyaj sonrası temizliğinin ih­mal edilmesi cildimizin gerektiğinden de erken yaşlanması­na neden olur. 25 yaşma kadar tamamlanan hücre yenilen­mesinden sonra 30′lu yaşlarda görülmeye başlayan hafif kı­rışıklıklar 40′h yaşlarda belirginleşmeye başlar.

Enstitülerde cilt tipine göre uygulanan kürlerle birlikte evde cilt bakım ürünleriyle yapılan günlük bakımlar ciltteki ölü derinin kaldı­rılması, cildin hava alması, nemlenmesi ile birlikte fonksi­yonlarının etkin şekilde yenilenmesine yardım ediyor.

Güzellik enstitülerinde uygulanan kürlerin ve günlük ev bakımının cildin hızlı bir şekilde yaşlanmasını önlediğini vur­gulayan ENES Bio Estetik uzmanlarından Nesrin Süer, yo­ğun bakım kürlerinin 25 yaş sonrasında uygulanmasının uy­gun olduğunu söylüyor.

Beş hafta süren yoğun bakım kür­lerinin cilt durumuna ve yaşa göre değiştiğini söyleyen Sü­rer, kür öncesi yapılan cilt analiziyle kür tipinin belirlendiği­ni kaydediyor. Günlük bakımın ise özellikle akşamları yat­madan önce yapılmasını öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder