2 Nisan 2015 Perşembe

Selülit masajı nasıl yapılır

selulit
Yaz aylarına yaklaşırken fazla kilolar ve selülitler başa bela olur. Hemen bir beslenme programı hazırlanır, aynı zamanda spora başlanır. Biz de sizlere bu programınızın içinde yer alabilecek bir masaj önereceğiz.

Bu masajı yapmak için haftanın 3-4 günü en az yarım saatinizi bu işe ayırmalısınız.

Masaj yapmaya başlamadan önce ılık bir duş almalısınız. Duş, masajın ve yağın etkisini artırır.

Masajı kuru kuru yapmayın
Mutlaka kendinize iki çeşit yağ seçmelisiniz. Bu yağlardan biri taşıyıcı diğeri ise uçucu yağ olmalıdır. Taşıyıcı yağ olarak zeytinyağı ve badem yağı en ideal yağlardır. Uçucu yağ olarak ise kokusu hoşunuza giden ve kan dolaşımını hızlandırıp cilde iyi gelen yağlardan biri olmalıdır. Bu uçucu yağlardan bazıları; zambak yağı, keten yağı, ardıç yağı, portakal yağı, buğday yağı, nane yağı, susam yağı, yasemin yağı, anason yağı, rezene yağı, lavanta yağı, limon yağı, biberiye yağı, jojoba yağı ve çemen yağı.

Önemli: Bu yağları kullanmadan önce mutlaka alerji testi yaptırmalısınız. Vücut toleransları farklı olduğundan yağlara karşı her cilt aynı tepkiyi vermeyebilir. Bunun için seçtiğiniz yağlardan çok az miktarda dirseğinizin altına sürerek 20 dakika kadar beklemelisiniz. Herhangi bir sorun olmazsa yağınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yağların birçoğu çok aktif ve yakıcıdır. Alerji testi ihmal edilirse ciddi yanık lekelerine neden olabilir.

1 damla zeytinyağına 6-7 damla seçtiğiniz uçucu yağı ekleyip karıştırarak masaja hazırlamalısınız. Kalçalar dahil olmak üzere basen bölümünün tamamı diz kapaklarına kadar olan bölgeler selülit bölgeleridir. Masaj yapmak için seçtiğiniz bölgeye rahat ulaşacak şekilde pozisyonunuzu ayarlayın. Problemli bölgeleri hafifçe büyük hareketlerle ovarak kaslarınızı yumuşatın. Parmak uçlarınızla bastırıp etinizi parmaklarınızın arasından geçirin. Çok hızlı değil aksine yavaş hareketlerle en az 10 dakika boyunca masaja devam edin. Masajdan sonra ise 20-30 dakika kadar bekleyerek cildinizin yağı emmesini sağlayın. Sonrasında ılık duşunuzu alabilir, kese ile ölü hücreleri temizleyebilir ve kan dolaşımını artırabilirsiniz.

Yaptığınız bu işlemler, cildin en üst katmanındaki yağ dokularını yumuşatacak ve bu bölgede biriken portakal kabuğu görüntüsüne neden olan sıvıları azaltacaktır.

Selülit masajını düzenli hale getirdikten ve az yağlı besleme programıyla hayatınızı sürdürdükten sonra hiçbir selülit size karşı koyamaz!

Dikkat
Kadınlar hamilelik ve adet dönemindeyken damar yapılarındaki iç basınç değeri çok yüksek olur. O yüzden böyle bir dönemdeyseniz bu tür masajlardan uzak durmalısınız! Çünkü damar yapısı hem vücudun kendi iç basıncı ile hem de bilinçsizce yapılacak sert bir masaj veya keselenme sonucu iç ve dış basınç altında kalıp ezilerek zarar görecektir.

Ödem ve varisi olan kadınlar masajdan uzak durmalı! Klasik masaj dahil hiçbir masaj ödem ve varisi olan kadınlar için uygun değildir.

Masajı yaparken asla fazla basınç uygulamamalısınız. Çok fazla basınç ve yoğurma uygulanması, ödemlere ve kılcal damarların patlamasına yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder