13 Nisan 2015 Pazartesi

Evde Dip Boya Yapmanın Püf Noktaları

dip_boya_sac_boyasi
Bayanların en büyük derdi veya en büyük keyfidir bakımlı olmak ve ona harcanan vakit. Bazı hanımlar vücuduna tepeden tırnağa gösterdiği özen ve bakımlı duruşuyla adından söz ettirirler, bakımlı olmayı çok severler ve ona harcadıkları zamandan asla pişmanlık duymazlar. Bazı hanımlar ise gerek yoğun yaşantısından dolayı gerekse de kendisine minimum düzeyde özen göstermekten hoşlandığı için kişisel bakımına çok fazla zaman ayırmaz.

Eğer siz de vakit darlığından veya kuaför koltuğunda çok fazla vakit geçirmek hoşlanmıyorsanız şimdi okuyacaklarınıza maksimum düzeyde dikkatli olunuz. Saçlarınızı boyattınız herşey çok güzel ve kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. Amma ve lakin çok değil aradan geçen bir aylık gibi kısa bir zaman içerisinde saç diplerinizden kendi saç renginiz belirmeye başlar ve saçlarını o ilk gün ki formunu yitirir. Neyse ki dip boyası yaptırmak gibi bir çözüm yolu mevcut ama bunu her ay ayıracak vaktiniz ve belki de bütçeniz yok. Bu durumda ne mi yapmanız gerekiyor? Evde dip boya yapmayı öğrenmeniz durumunuzu çözüme kavuşturacak.

Evde Dip Boya Nasıl Yapılır?

Öncelikle saçınıza yaptırdığını boya, balyaj veya röflenin tonunun farkında olmalısınız. Sonrasında bu renge en yakın boyayı marketten veya bir parfümeriden tedarik etmelisiniz. Burada bir diğer önemli husus sizin saçınızın ana renginde. Çünkü boya işlemini kendi ana renginize uygulayacaksınız ve bu yüzden boya paketinin ön yüzünde gördüğünüz renk sizin saçınıza uygulandığında tam olarak da o renk oluşmayacak. Bu yüzden boya paketlerinin arka yüzünde mevcut olan örnek saç rengine bakmanını şiddetle tavsiye ederiz. Orada asıl saç rengi paketteki boya uygulandıktan sonraki saç rengine bakıp o şekilde alacağınız boya rengine karar verin.

Gelelim aldığımız boyanın uygulanmasına. Öncelikle bir çukur plastik kap, bir saç boya fırçası ve bir tane ucu sivri tarak ( hepsini çok ucuz meblalara temin edebilir ve bundan sonra ki tüm boya işlemlerinde kullanabilirsiniz.). Boya paketinden çıkan uyarı kılavuzunu okuduktan sonra saç boyasını kaba boşaltıp fırçayla iyice karıştırın.

Saçınızı bir lastik toka yardımıyla toplayın ve saçlarınızın ön kısmını tip çıkan kısmına kadar boyayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra saçınızı tarak yardımıyla ikiye ayırın ve saçınızı ince tutamlara ayırarak dip kısmını boyayın. Saçınızın ön kısmı bittikten sonra arka kısmını ince tutamlar halinde boyayınız. Bu işlem biraz zor olabilir ama bunu bir ayna yardımıyla kendi başınıza gayet güzel bir şekilde başarabilirsiniz.

En son olarak da saçınızı bir toka yardımıyla tepede tutturarak en arka kısmını boyayınız. Saçınızı boya paketinde yazan dip boya yıkama süresine uyarak o kadar vakit saçlarınızda boyayı bulundurup sonrasında ılık bir suyla durulayın ve asla şampuanla yıkamayın. İşte evde çok ucuz maliyetle ve zamandan tasarruf ederek dip boya yapmanız bu kadar basit. Her ay dip boya gerektiren boyalı saçları düşünecek olursak maddi ve manevi yönden oldukça ferahlamış olacaksınız.

Şimdiden okuyan herkese kolay ve mutlu bir şekilde evde dip boya yapmanın kolaylığının güzelliğini yaşamalarını diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder