25 Eylül 2013 Çarşamba

Saç Dökülmesi Sizi Korkutmasın

sacbakimi
Sevgili hanımlar; saçlarınıza dıştan ne kadar iyi bakım uygularsanız uygulayın pek çok sebepten ötürü dökülmesi canınızı sıkabilir. Her kadın sağlıklı, parlak ve dolgun görünümlü saçlara sahip olmak ister. Öncelikle doktorunuzla görüşüp bedensel etki olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bazı kozmetik ürünleri de saç dökülmelerine sebep olabilir. Eğer kuaförde saçlarınıza çok fazla işlem uygulanıyorsa zamanla matlaşır ve cansızlaşır, sonrasında dökülmelerde kaçınılmazdır. Burada sizlere saç bakım maskesi formülleri vermek istiyoruz. Siz değerli ziyaretçilerimize yardımcı olmasını umuyoruz.

Hergün uygulayabileceğiniz saç maskesi:

Malzemeler:
İki adet bıldırcın yumurtası
Rendelenmiş olgun avokado
Susam yağı

Hazırlanması:
Malzemeleri iyice karıştırın ve saç diplerine sürün. Üzerine streç film, onunda üzerine havlu sararsanız karışımın saç derisinde en iyi şekilde emilmesini sağlayabilirsiniz. Sarılmış olarak iki saat beklemelisiniz, süre sonunda açın ve saç diplerine parmak uçlarıyla hafif masaj uygulayın. Saçlarınıza uygun bir şampuanla yıkayın.

Bu işlemi her gün uygulayabilirsiniz, masaj için iki-üç dakika yeterli olabilir.

Haftada bir kez uygulayabileceğiniz saç maskesi:

Malzemeler:
İkiyüzelli gram sığır iliği
Yüz gram hindistan cevizi yağı
Bir çorba kaşığı defne tohumu yağı
Bir tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı
bir tatlı kaşığı çörek otu yağı

Hazırlanması:
İlk olarak sığır iliğini suda haşlayın. Yeterince haşlandıktan sonra suynu süzdürüp mutfak robotunda iyice parçalanması gerekiyor, ve diğer malzemelerle birlikte bir kasenin içinde iyice karıştırın. Elde edilen karışımı saç diplerinize sürün. Üzerini streç filmle kapatın ve havlu ile sarın. İki saat bekledikten sonra saçlarınıza uygun şampuan ile yıkayın.

Bu işlemi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder