12 Haziran 2013 Çarşamba

Mevsimlere Göre Saç Bakımı

Saglıklı-Guzel-Saclar
Daha güzel saçlara erişmek herkesin hayali. . . Yalnız bu hayale ulaşabilmeniz için birazcık çaba lazımdır. Yeter ki saçlarınızın gereksinim duyduğu bakımı uygun vakitte tatbik edin, farkı hisedebileceksiniz.

Değişen mevsimlerle beraber bedenimizi korumak için giysilerimizi, cildimizi korumak için cilt bakım ürünlerimizi değiştiririz. İşte aynen bu örneklerde olduğu gibi saçlarımızın da ilgiye ve korunmaya gereksinimleri mevcuttur. Her saç, değişik mevsimlerde değişik bir bakıma gereksinim duyar. . . Çünkü değişik problemler değişik çözümler icap ettirir. . .

Bahara parlak saçlarla merhaba diyin
Tüm bir kış boyunca eğer saçlarınıza özel bir özen göstermediyseniz, şu an onların kurumuş ve yıpranmış olduklarını eminiz fark etmişsinizdir. Bu sebeple bahar ayları saçlarınız için bayram havasında geçmeli. çünkü eğer onları güçlendirecek ve canlandıracak formülleri bulamazsanız, yazın kavurucu güneşi saçlarınızı daha da içinden çıkılmaz sorunlara itecektir. Extra bakımlarla saçlarınızı kurtarabilmek için önünüzde 3 aylık bir bahar dönemi mevcut. Peki, ilk başta ne yapmalısınız? Unutmamalısınız ki saçlarınızın da cildiniz gibi yeni baştan yapılanmaya gereksinimi var. Saçlarınızın iç yapılarında, geçirdikleri işlemler karşısında zayıflamalar oluşur, saç boyları ve uçlarında çatallaşmalar olur. Artık saçlarınız kırılmaya daha da çok müsaittirler. Bunun neticesinde ise esneklik ve güzelliklerini kaybederler.

Saçlar uzadıkça yıpranma oranları çoğalır. Çatallaşmalar saçların uçlarından başlayarak üst noktalarına doğru tırmanır. Bu türden sorunlarla karşılaştığınızda ilk iş olarak bir kuaföre gidip, saçlarınızdaki kırıkları aldırmalı ve üstelik saç boyunuzu sıhhatli kısımlarına kadar kısaltmalısınız. Daha ayrıntılı ve profesyonel bir yardım için saç bakım merkezlerine başvurabilirsiniz. Saç boyunuz kısaldıktan sonrasında onları bir zaman için çok fazla fön ısısından korumaya çalışın. Hiç olmasa bile kendilerini birazcık toparlayıncaya kadar. öye yandan saç türünüze münasip bakım ürünleri kullanmayı da ihmal etmemelisiniz.

Yaz ayları için özel koruma
Yaz aylarında saçlarınızın en büyük düşmanları; Güneş ışınları ile deniz ve havuz suları. . . Tüm bu zararlı etkenler saçlarınızın kurumasına, renklerinin açılmasına ve uçlarının kırılmasına neden oluyorlar. Dolayısıyla saç uzmanları deniz ve havuza girerken bone kullanımını öneriyorlar. Böylece saçlarınız deniz suyunun tuzundan veya havuzun klorundan etkilenmiyor, saç renginiz düzensiz bir şekilde açılmıyor. Yaz mevsiminde hususiyetle boyalı saçlara sahipseniz bone kullanımını ihmal etmemelisiniz. çünkü boyalı saçlar, havuz suyuyla temas ettiklerinde ortaya hiç de iç açıcı görüntüler çıkmıyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan uv filtreli, koruyucu özellikli şampuanlar ve bakım ürünleri de saçların tabii yapısını korumada etkili oluyorlar.

Sonbaharda saç dökülmelerine dikkat!
Deniz, klor ve güneşin saçlar üstündeki yıpratıcı etkilerinden bahsetmiştik. Dolayısıyla yaz mevsiminde muhafazasız bırakılan saçları sonbaharda, kötü bir görünümle beraber sağlık sıkıntıları bekliyor. çünkü mevsim değişikliği zaten saçların dökülmelerine yol açıyor. Kuru ve cansız saçlar ise mevsim değişikliğinin etkilerinden fazlasıyla nasiplerini alıyorlar. Saçlar matlaşıyor, saç boylarında ise çatallaşma ve kırılmalar göze çarpıyor. Tüm bunları engellemek için yaz aylarında saçları korumak gerekiyordu. Peki, şu an ne yapılabilir?

Öncelikle saçlarınızın durumu gerçekten çok kötüyse bir saç uzmanına görünmenizi öneririz. Büyük bir ihtimalle saç boylarınızı olabildiği kadar kısaltmanız gerekecek. İkinci düzeyde ise yoğun nemlendiricili bakım maskeleri saçlarınızın imdadına yetişecek. Düzenli biçimde saç dökülmesine karşı güvenilir bir ürünün kullanılması da kaçınılmaz. Böylece hem saçlarınızı yazın bırakmış olduğu kötü izlerden kurtaracak, ve hem de kış aylarına karşı güçlendirmiş olacaksınız.

Saçlarda kış bakımı
Soğuk kış aylarında saçlarınızı beklemekte olan koşulların fevkalade olduğu denemez. İsli ve ağır havadan yalnızca cildiniz değil, saçlarınız da etkilenir. Soğuğun ne derece büyük bir düşman olduğunu idrak etmek için aynaya bakmanız yeter. Hele bir de saçlarınız sıhhatli değil ise, o zaman işiniz mevcut anlamına gelir. Sonbaharda başlayan saç sıkıntıları, kışın gelmesiyle beraber gittikçe çoğalır. Örneğin; Yağlı saçlardaki yağ oranı yükselir, kuru saçlar ise daha da kurur. Mevsim değişikliğinin saç dökülmesini hızlandırdığı gene unutulmamalıdır. Kış aylarında saçlarınızı yıkadıktan sonrasında iyice kurutmadan dışarı çıkamazsınız ve tabii olarak yoğun fön ısısı da saçlarınıza zarar verebilir. Peki, saçlarınızı tüm bu menfi etkenlerden korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size bir takım deliller. . .

Saçlarınızı daima az şampuan kullanarak yıkayın, daha çok şampuan kullanıldığında saçlarınız daha temiz ya da bakımlı olmuyor. Buna karşın fazla oranda kullanılmakta olan şampuan iyi durulanamadığı takdirde kepek sorunuyla karşı karşıya kalıyorsunuz: avucunuza almış olduğunuz şampuanı bir miktar ılık suyla sulandırıp, saçlarınıza güzelce yayın.

Saçınızı yıkadıktan sonrasında kesinlikle bakım yapan bir saç kremi tatbik edin. Kremi henüz nemli saçlarınıza yaydıktan sonrasında, yumuşak bir havlu yardımıyla tampon yapın. Tesirini göstermesi için en az 2 dk. civarı bekleyin.

Nemini yitirmiş her boyda saça, hususiyetle uç kısımlara itina göstererek maske uygulayabilirsiniz.

Maskenin tesirini arttırabilmek adına, saçınızda beklettiğiniz zaman içerisinde neler yapabilirsiniz? Başınıza bir bone giyin. Sıcak bir yerde, mesela kalorifer beraberinde oturarak bekleme müddetini doldurun.

Konsantre ürünler ya da ampul kullanıyorsanız, kutu üstünde ön görülen doza kesinlikle uyun. Saç derisine parmak uçlarınızla uzunca masaj yaparak iyice nüfuz etmesini sağlayın. Böylelikle saçınız kısa zaman içerisinde yaz aylarında kaybettiği eski zor ve yumuşaklığına kavuşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder