4 Haziran 2013 Salı

Lazer Epilasyonun Zararları

Lazer-Epilasyon-Zararlari
Tamam peki artık günümüzde lazer epilasyon aldı başını gidiyor. Bu yazımı ve bundan sonraki yazımı siz değerli okuyucularım için Epilasyonun zararları konusuna ayırdım. Okuduktan sonra görüşlerinizi yorumlar bölümüne yazmanızı rica eidyorum.
Güzellik merkezleri bu uygulama için çok ciddi yatırımlar yapıp envai çeşit reklam çalışmalarına başvuruyor. Gitmeyin yaptırtmayın demiyorum tabi ki. Ancak lazer epilasyonun zararlarını bilerek ve önceden çok iyi bir araştırma yaparak ilgili güzellikmerkezleri ile iletişime geçin diyorum. Bu şekilde bir yol izlediğiniz zaman muhtemel epilasyon zararları en aza inecek yada hiç olmayacaktır.

- Lazer epilasyon yapılan her kişide alınan sonuç aynı değildir. Tam bir ön değerleme yapılmadan sonuç hakkında herhangi bir şey söylemek pek mümkün olmamaktadır.

- Tekrar etme yani nüks ihtimali tam olarak kestirilemez. Her kişide yapısal farklılıklar olduğu için farklı nüks oranları söz konusudur. Lazer epilasyona en iyi yanıtı açık renkli ten ve koyu kıl köklerinde görülür. Buna karşın gene nüks oranından kesin bir dille bahsetmek doğru olmaz.

- Açık renkli kıl köklerinde çok fazla etkisi yoktur. ( Sarı,kızıl,beyaz ve gri )

- Güneşten veya solaryumdan bronzlaşmış tenli kişilere lazer epilasyon yapılmamalıdır. Ten renginin açılması beklenmelidir.

- Lazer epilasyonu mutlaka uzman kişilerin yapması gerekmektedir. Her ne kadar çoğu geçici dahi olsa yanlış yapılan bir uygulama sonucunda ciltte renk değişikliği, yanık izleri görülebilir.

- Lazer ışını gözlere zararlı olduğu için mutlaka hem uygulayan hem de hasta tarafından koruyucu gözlük kullanılmalıdır.

- Her ne kadar yapılmış net bir çalışma olmamasına rağmen hamile kadınlarda lazer epilasyon uygulaması önerilmez.

- Bazı cilt hastalığı olan bölgelere örneğin uçuk virüsü olan yerlere, sedef hastalığı olan kişilerde, Cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon uygulanmamalıdır.

- Lazer epilasyon her ne kadar bir çok kadın için istenmeyen tüyler için bir kurtuluş kapısı olmasına rağmen tedavi maliyeti yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder