28 Mart 2013 Perşembe
Cilt Temizleme Yöntemleri
Cilt Temizliği:
Bildiğimiz sabun ve su ancak yağlı cildi olanlar için yararlıdır; geri kalanlar bunlardan kaçınmalıdır. Yağlı ciltler fazla yağdan temizlenmelidir. Bunun için zararlı bir madde kullanmadığınız sürece, düzenli ve sık temizliğe iyi cevap verirler.
Temizlik ve makyajınızı çıkartmak için özel formüllü bir sabun ya da temizleyici kullanın. Yüzünüzü su ve sabunla temizlerken (ya da karışık cildiniz varsa alın, burun ve çenenizdeki yağlı bölgeyi temizlerken) şöyle yapmaya çalışın: Sabunu avucunuzda köpürtün, daha sonra bir elinizin parmak uçlarıyla derinize masaj yaparak sürün.
Yuvarlak hareketlerle köpüğü yüzünüze krem sürer gibi sürün. Bir dakika bırakın, sonra durulaym. Yüzünüzü özel bir temizleyiciyle daha da temizleyebilirsiniz, ama yüzünüze soğuk su çarpmak da ter bezlerinin kapanması için yeterlidir. Güzellik uzmanları gece yatmadan makyajınızı çıkarmayı öğütlerler. Bunu yapınca kendinizi daha temiz ya da rahat hissediyorsanız yapın. Ama bunun altında hiçbir güzellik ya da sağlık gerekçesi yoktur. Hatta biraz mantıksızdır.
Güzellik bakımınızın derinin en etkin olduğu zamanlara rastlamasını sağlamak daha akıllıca olur. Derinin 24 saatlik bir düzeni vardır ve iki büyüme sürecinden geçer. Birincisi sabahın erken saatlerinde, öteki ise öğle yemeğinden hemen sonradır. Bu yüzden güzelliğinizle ilgilenmenin en uygun zamanı sabah erken ve öğleden sonra erken saatlerdir. Artık yatağa makyajlı yattığınız için suçluluk hissetmenize gerek yok.
Suyun zararlı etkisi deterjan eklenince artar, çünkü bu maddeler definin yüzeyindeki koruyucu yağ örtüsünü yok ederler. Sabunun da buna benzer bir etkisi vardır. Özel formüllü temizleme sabunları dışında hepsi derinin pH (asit/baz dengesini) sini bozar.
Deterjanlar ve sabunlar baziktir, oysa deri asidiktir ve sağlıklı kalması için öyle olması gerekir. Herhangi bir sabun ya da deterjanla yıkamak, deriyi de bazik yapar ve bundan sonra tekrar normal haline dönüşmesi çok zordur. Bu yüzden banyoyu suyla doldurup içine girmek sinirleriniz için çok yatıştırıcı olsa da deriniz için çok zararlıdır.
Banyoda ne kadar uzun zaman kalırsanız, deriniz o kadar su kaybedecek, bazik olacak ve sertleşip kuruyarak enfeksiyonlara o kadar kolay yakalanacaktır. Mümkünse duş yaparak temizlenin. Doktor tarafından bir deri enfeksiyonu nedeniyle verilmedikçe banyo suyunuza antiseptik madde katmayın.
Antiseptik maddeler deriyi tahriş eder, vajinanın ince zarı, gözler ve ağız için de zararlıdır. Aynı zamanda, derideki bakteri dengesini bozarak sağlığın bozulmasına neden olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder