8 Aralık 2016 Perşembe

Kızıl saç boyası nasıl kapatılır?

bakir-karamel-sac-rengi
Kızıl saç boyası kullananlar bilir ki kızıl, çok akan ve sürekli boya isteyen bir renktir, kızıl saçtan kurtulmak da bir o kadar zordur. Saçınızı tekrar eski rengine döndürmek ya da başka bir renge geçmek çoğunlukla uzun süren, yoran bir süreçtir. Ancak aşağıda anlatacağımız teknikleri uygulayarak kısa sürede kızıl saç boyasından kurtulabilirsiniz. Yeni bir renge alışmak her ne kadar zor olacaksa da…
Saç boyasını akıtmak

Öncelikle saçlarımızda bulunan kızıl boyayı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde akıtmalıyız. Bunun için renk açıcı veya oryal saçınızı çok yıpratacağından mümkün olduğunca doğal yollarla saç boyanızı akıtmanız gerekiyor.

Karbonat ve C vitamini yöntemi saç boyası akıtmakta da oldukça etkilidir:

  • Şampuanınızın içine attığınız 3 yemek kaşığı karbonatla saçlarınızı yıkayın ve 5 ile 10 dakika arası bekleyip durulayın.

  • 10 tablet C vitamini kapsülünü bir kapta ezip üzerine şampuanınızdan ekleyin iyice karıştırıp saçınıza sürün (büyük bir kap tercih edin, karışım oldukça kabaran bir formüldür) 45 dakika bekleyin daha sonra durulayın.


Bu iki yöntemi de istediğiniz sonucu elde edene kadar kullanabilirsiniz. Yalnız saçlarınızı mutlaka nem maskeleriyle, bakım yağlarıyla desteklemeyi unutmayın.
Yeni saç rengine geçiş

Boyanın iyice akmasını sağladıktan sonra yapacağımız şey ise kızıl renge kontrast olan bir saç boyası. Küllü tonlar, renk skalasında kızılın karşısında yer alır ve akan boyanın üzerine uyguladığınızda kızılı nötrler. İçinde kestane rengi bulunan boyalardan ise uzak durmalısınız. Saçınızdaki kızıllardan kurtulduktan sonra uygun açıcıları da kullanarak saçınızı istediğiniz renkte kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder