6 Aralık 2015 Pazar

Cilt rengini açacak öneriler

gergin-cilt
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz daha hesaplı doğal beyazlatıcı cilt maskeleri ile istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

İşte size işinize yarayacak birkaç öneri:
- Zerdeçal tozu ile limon suyunu karıştırın ve yüzünüze sürün. 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı 2 günde bir yaparsanız etkisini kısa zamanda görebilirsiniz.

- Domatesin suyu ve unu karıştırın ve maske kıvamına gelince yüzünüze sürün. 20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın.

- Kaymak, domates suyu ve yulaf ununu iyice karıştırın ve macun kıvamına geldiğinden emin olduğunuzda yüzünüze sürün. 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın.

- Gül suyu, limon suyu, yumurta, badem yağı, bal, yulaf unu, sirkeyi bir kapta karıştırıp yüzünüze sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

- Patates cilt rengini açmada oldukça etkilidir. Büyük patatesleri yüzünüze yerleştirebilecek şekilde dilimleyin ve yüzünüzde 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.

- Eğer göz altı morluklarından şikayetçiyseniz günde en az 10 bardak su için. Fazla su tüketimi göz altı morluklarının giderilmesinde etkilidir.

- Kurutulmuş rendeli portakal kabuklarını süt ve kaymakla karıştırın ardından macun kıvamına gelince yüzünüze sürün 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.

- Beyaz turp ten rengini açmakta iyidir. Dilimlenmiş beyaz turpu direk yüzünüze sürebilir ya da suyunu ayrıştırarak suyunu pamuk kullanarak yüzünüze sürebilirsiniz. 30 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.

- Uyumadan hemen önce bir adet salatalığı rendeleyin ve tülbent yardımıyla suyu ile tanesini ayırın. Önce salatalık taneleri ile yüzünüzü ovalayın sonra salatalığın suyunu yüzünüze sürün ve sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder