22 Haziran 2015 Pazartesi

Yaz sıcaklarında nasıl makyaj yapılmalı

makyajla-burun-kucultme
Yaz sıcakları üzerimizde etkilerini gösterirken nasıl makyaj yapacağımız konusunda bazen kararsız kalabiliyoruz! Oysa yaz demek, tazelik ve renk demek!
Peki, bu havalarda cildimizi yormadan makyaj yapmanın sırları neler?

– Makyajınızdan önce ve sonra ”Makyaj sabitleyici sprey” kullanarak makyajınızı yaz sıcaklarına karşı koruyabilirsiniz.

– Yağlanmaya oldukça müsait T bölgesinin parlamasını önlemek için, alnınız ve burnunuza makyaj bazı uygulayın.

– Yaz mevsiminde kaş farı yerine, kaş kalemi kullanırsanız daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.
- Doğal tonlarda far bazınız yoksa, makyaj bazınızı bir fırça yardımı ile göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Gözünüze derinlik vermek için far kullanmak yerine, nude tonlarında bir göz kaleminden faydalanın.
– Likit fondöten kullanıyorsanız, çapraz fırça darbeleri ile uygulayın. Böylece terleseniz bile fırça darbeleri görünmez olacaktır.
- Makyajınızı sabitlemek için uygulayacağınız pudrayı ise fırça yardımı ile minik vuruşlar şekilde uygulayın. Pudranın terleme karşısındaki en önemli silahınız olduğunu unutmayın.
– Normal parlatıcılar yerine uzun süre kalıcı rujları tercih etmelisiniz. Böylece hem parlatıcıların sıcakla birlikte oluşan yapış yapış yapısından hem de tekrar tekrar rujunuzu yenilemekten kurtulmuş olacaksınız. Üst dudağınızın tam ortasına aydınlatıcı (highlighter) uygulayarak da, daha parlak bir bitiş yakalayabilirsiniz. Rujunuzun daha kalıcı olması için parmağınızla transparan pudrayla üzerinden geçmeniz yeterli. Ya da doğrudan fırçanızla da uygulayabilirsiniz.
- Hayat kurtaran bir diğer şey: Yağ emici mendiller. Bu mendiller sayesinde günün her anında yağlanan T bölgenizdeki fazla yağı silebilirsiniz.
– Birkaç saat sonra göz kaleminizin göz pınarlarınıza dolup çirkin bir görüntü oluşturmasını istemiyorsanız 24 saat kalıcı jel eyelinerları kullanın.
- Allık tercihinizi ise krem olanlardan yana kullanmak, sizi sıcaklar karşısında 1-0 öne geçirecek bir başka tüyo. Likid allık da aynı benzersiz sonucu verecektir. Hatta bazı markaların hem ruj hem allık olarak kullanılabilen likid ürünlerinden tercih ederseniz çantanız bir nebze daha hafifleyecektir.
– Minimal ve bir o kadar da sağlıklı bir görünüm için highlighter’ın inanılmaz etkisinden faydalanabilirsiniz. Burnunuzun tam ucuna, elmacık kemiklerinizin üstüne, çeneniz ve üst dudağınızın tam ortasına uygulayacağınız highlighter, makyajınızın tüm havasını değiştirecektir.
- Yağlı bir cilde sahipseniz ve kapatıcınızın göz altlarınızda toplanmasından da şikayetçiyseniz transparan pudra imdadınıza yetişecektir.
– Waterproof maskara da yazın olmazsa olmazlarından elbette!
Genel olarak; hangi ürünü kullanırsanız kullanın yaz mevsimindeki terlemelere bağlı akma tehlikesi için daha pigmentli ürünler kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder