23 Eylül 2016 Cuma

Sonbaharda Saç Dökülmesi

sac-dokulmesi
Saç dökülmeleri maalesef kadınların başa çıkmayı en çok istedikleri ancak maalesef bunda biraz zorlandıkları sıkıntılar arasında yer alıyor. Sonbaharda saç dökülmesi ise bu sorunun iyice başa bela olmasına neden oluyor çünkü artan saç dökülmeleri bu mevsimde bizleri çileden çıkartmayı başarıyor. Bu durumun sebepleri ve onu en azından bir nebze azaltabilmenin yollarını sizler için araştırdık.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde saç köklerini oluşturan foliküller, saçlarımızın uzamasını sağlıyorlar ve saçlarımız bu foliküllerden çıkmaya başladıklarında ona bağlı olarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Ancak doğal yollardan uzayan saç, 2 ila 7 sene arasında kökü ile bağlantısını kesiyor ve bağlantının kesilmesinin ardından bir kaç ay içerisinde de dökülüyor. Bu süreç saçın doğal ömrü olduğu için vadeyi uzatmak mümkün değil ancak bu doğal ömrün kısalmasına sebep olan şeyler, maalesef saçların dökülmesini giderek hızlandırıyorlar.

Bunların başında yaz aylarında saçları hor kullanmak geliyor. Evet, yanlış duymadınız. Saçların kökleri ile bağlantılarının kesilmesinden bir kaç ay sonra dökülmeye başlıyorlar ve bu süreç genellikle sonbahar aylarına denk geliyor. Yazın sürekli tuzlu suda yüzmek, saçları çok fazla veya çok az yıkamak, güneşte durmak, rüzgarlı havada bulunmak, yanlış şampuan kullanmak gibi etkenler, maalesef saçların köklerinden ayrılacakları süreyi kısaltıyorlar ve bu bağlantı koptuktan bir kaç ay sonra sonbaharda saçlara elveda demeye başlıyoruz. Dolayısıyla sohbaharda saçların dökülmesine engel olmanın ya da bu süreci yavaşlatmanın en önemli yolu, yaz aylarında saçlarımızı olabildiğince korumak, onlara doğru bir şekilde bakım yapmak.

Sonbaharda saçların dökülmesini hızlandıran bir diğer etken ise genellikle beslenme, uyku ve çalışma düzeninin değişmesi, daha fazla stres ve bozuk moral ile başbaşa kalmak. Sonbahar aylarının biraz depresyon yapıcı etkisi, biraz da sebze meyvelerin azalmasından dolayı değişen beslenme düzenimiz, yaz tatilinden sonra işe başlamanın can sıkıcı yanları ve bozulan uyku düzeni gibi şeyler, maalesef saçların yapısının bozulmasına sebep oluyorlar. Sonbahara girişte zarar görmeye başlayan ve zayıflayan saçlar ise sonbahar bitmeden dökülmüş oluyorlar.

Saçlara yaz aylarında dikkat etmenin yanında hayat düzenimiz ve beslenmeye de sonbaharda özen göstermemiz, saç dökülmesinin önüne geçmemize destek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder