1 Ağustos 2016 Pazartesi

Saçlara Şekil Verme Yöntemleri

lob-sac-kesimi
Saçlara şekil vermenin zaman zaman dünyanın en zor işlerinden birisi haline geldiği bir gerçek. Zira bazı günlerde bize inat istenmeyen hallere giren saçlarımız, föne rağmen şekilde almamaya karar vermiş olabiliyorlar. Dolayısıyla saçlara şekil verme yöntemleri hakkında en temel bazı uygulamaları dikkate almak, böylece en azından bir nebze de olsa iyileşme sağlamak mümkün. Sizler için en önemli ipuçlarını bir araya getirdik.
Kuru Şampuanlar
Hızlı bir şekilde bir an önce dışarı çıkmanız gerekiyor ancak ne duş almaya ne de saçlara şekil vermeye pek vaktiniz yoksa, tek yapmanız gereken saçlarınıza kuru şampuan spreylerini uygulamak ve daha sonra saçlarınızı taramak. Bu şampuanların bir nebze olsa da saçlara şekil verme özelliği mevcut. Ardından bir at kuyruğu yapabilir ve bu şekilde günlük işlerinizi halledebilirsiniz.
Ters Yöne Tarayın
Saçlarınızın çok sönük olduğunu düşünüyor ve onlara biraz daha hacim vermek istiyorsanız, tek yapmanız gereken normalde taradığınız yönün ters tarafına taramak. Ters tarafta kalmalarını sağlamak içinse biraz saç spreyinden faydalanabilir, fönle hafif bir şekilde sıcaklık vererek tutunmalarını sağlayabilirsiniz. Fakat bunu sürekli olarak yapmanız saçlarınızı biraz yoracaktır.
Dipleri Gizleyin
Saçlarınızın dipleri geldiyse ancak onları boyamadan önce bir süre gizlemek isterseniz, dağınık saç modellerini denemelisiniz. Böylelikle dalgalı, hacimli ve biraz sıradışı bir saç modeline sahip olabilir, biraz fönle saçlarınızın o halde kalmasını sağlayabilirsiniz. Saçların dibini gösterecek saç modellerinden uzak durmayı unutmayın.
Kıvırcık Saçlılar Dikkat!
Saçları kıvırcık ve çok dalgalı olanlar, genelde övgü alsalar da bazen kıvırcıklıklardan sıkıldığımız da bir gerçek. Kıvırcıklığı kısa sürede düzeltmek mümkün değil ancak dağınık topuz yaparak bir nebze daha çekici görünmelerini sağlayabilirsiniz. Topuzdan çıkan saçların bir kısmını yüzünüze doğru düşürerek daha da güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
Kabarmalara Engel Olun
Saçlarda biraz hacim ve dalga genelde istenen bir şeydir. Fakat çok fazla elektriklenme neticesinde hiç istenmeyen görünümler de ortaya çıkabilmekte. Bunlara engel olabilmek için saç kremi ve saç maskenizi saçlarınızda biraz daha uzun süre tutabilir, durulanmayı daha geçe bırakabilirsiniz. Ayrıca tarağa saç spreyi sıkmak da biraz destek sağlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder