19 Temmuz 2015 Pazar

Bacaklar nasıl yumuşak olur?

bacak-yumusatma
Vazelin evde güzellik uygulamalarının vazgeçilmez parçalarından. Bacaklarınız için ayrıca bir yumuşaklık sağlamak istiyorsanız vazelinin gücüne inanın. Esmer şeker ve vazelin bir araya geldiğinde bacaklarda harikalar yaratıyor.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı vazelin
1 tatlı kaşığı esmer şeker

Uygulanışı:
Bu iki malzemeyi karıştırıp bacaklarınıza dairesel hareketlerle yedirin. Ardından sıcak suyla durulayın. Ve son olarak kan dolaşımının hızlanması için soğuk suyla yeniden bacaklarınızı yıkayın. Duştan çıktıktan sonra bacaklarınızı havluyla kompres yaparak kurulayın. İnce bir tabaka halinde bir kat daha vazelin sürün. Aradaki farkı göreceksiniz.

Malzemeler
Limon, şeker ve zeytinyağı

Uygulanışı:
Tüm malzemeleri birleştirin. Bacaklarınıza dairesel hareketlerle yedirin. Çok bekletmeyin. Sıcak suyla durulayıp soğuk suyla kan dolaşımını sağlayın. Ardından avcunuza biraz zeytinyağı döküp duruladıınız bacaklarınıza sürün.

Yumuşak bacaklar için yapılabilecek bir diğer uygulama eldiven şekilindeki liflerden faydalanmak. Sabun kullanıyorsanız nemlendirici içerikli bir sabun tercih etmenizi öneririz. Kalıp sabunların çoğu cildi kurutuyor, bu nedenle daha yumuşak materyalli ürünler kullanmakta fayda var. Eldiven lifi kullandıktan sonra mutlaka bacaklarınızı nemlendirin. Bu en önemli nokta. Doğal nemlendiricilerden cildinize uygun olanı bulup kurumuş bacaklardan kurtulabilirsiniz.

Malzemeler
Sıvı sabun
Kabartma tozu

Uygulanışı:
Kabartma tozunu bir miktar sıvı sabunla karıştırıp bacaklarınıza sürün. Hafif hafif kabarcıklar göreceksiniz. Bu güzel hissi yaşayın. Ardından ılık suyla durulayın. Hafif bir nemlendirici sürün ve aradaki farkı görün!

Bacaklarınızı orta yumuşaklıkta bir fırçayla fırçalamak her daim yumuşacık bacaklara sahip olmanızı sağlar. Haftada iki kez fırçalamanız sayesinde kadife gibi bacaklara kavuşabilirsiniz. Kozmetik nemlendiricilerden faydalanmak yerinde zeytinyağı, hindistancevizi yağını tercih ederseniz bacaklarınız pul pul dökülmez ve nem dengesini korur.

Malzemeler:
Bal
Esmer şeker

Uygulanışı
İki malzemeyi karıştırın. Tüm bacağa dairesel hareketlerle uygulayın. Ardından durulayın. Son olarak hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi doğal bir nemlendiriciyle bacaklarınızı nemlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder