3 Mayıs 2015 Pazar

Yaz aylarında tırnak mantarına dikkat

el-ve-ayak-bakimi
Son yıllarda tırnak kökünün, derin dokulara nüfus edebilen lazerler ile tedavi edilebileceğinin keşfedilmesi ciddi bir sorunun yan etkisiz çözümüne olanak sağlamıştır. Dr. Türker Özyiğit, işlemin tamamen ağrısız, güvenli ve yan etkisiz olduğunu anlattı. Ayak tırnaklarının mantardan kaynaklanan kötü görüntüsü sıkıntı oluşturmakta, toplum içinde terlik giyerek dolaşmak, plaj ve havuzlarda görüntünün fark edileceği kaygısı, tırnak mantarı olan kişilerce korkulu rüya halini almaktadır. Ayrıca yaz aylarında havuz, sauna ve otel banyoları gibi ortak alanların yaygın kullanımı mevcut enfeksyonun başkalarına bulaşması için de risk oluşturmaktadır.

Karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir
Tırnak mantarı tedavisinde ilaçların en az 3 ay süre ile ağızdan alınması gerektiğini söyleyen Dr. Türker Özyiğit, bu ilaçların karaciğer fonksiyonlarını etkileyebileceğini belirtti. İlaç etkinliği %70 civarındadır. Lazerle geliştirilen tedavilerde ise hem etkinlik daha fazladır hem de karaciğer ve diğer organlar üzerinde bir yan etki oluşturmamaktadır.

İşte merak edilen birkaç soru...
Lazerle tedavi nasıl yapılmaktadır? Etki mekanizması nasıldır?
Yeni geliştirilmiş tırnak yatağına ulaşabilen lazer ile seçici olarak problemli bölgeye yoğunlaşarak nokta atışıyla, kaynağında etkili ve güvenli tedavi sunmaktadır. Yüzeyde yayılmadan direkt olarak tırnak veya deriye zarar vermeden enerjiyi cilt altına göndermesiyle tedavi oluşumu başlar.

Lazerle tırnak mantarı tedavisi ne kadar sürmektedir?
Tedavi süreleri enfekte tırnak sayısına bağlı olarak sadece 10-20 dakika sürer.

Tedavi esnasında ağrı olur mu?
Hastalar genellikle bir sıcaklık hissederler ve anesteziye ihtiyaç duymadan tolere ederler.

Kaç seansa ihtiyaç duyulur?
2-4 seansta tedavi olabileceğiniz gibi enfeksiyonun ağırlık derecesine göre seans sayısı değişebilir.

Tedavi sonucu ne zaman alınır?
Tedavinin hemen sonrasında önemli bir değişiklik gözlenmez. Ayak tırnakları daha yavaş uzadığından özellikle enfekte olmuş tırnağın doğal rengini alması ve düzelmesi 6-12 ayı bulabilir.

Enfeksiyon tekrar oluşur mu?
Böyle bir risk mevcuttur. Zaman içerisinde havuz, sauna gibi nemli yerlerde tekrar enfeksiyon kapılabilir. Bu tür durumlardan sakınılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder