29 Mayıs 2015 Cuma

Yaz aylarında cildinizi nemlendirin

cilt_su_guzel_banyo_dus
Cildin pul pul kuruyup, soyulmaması için sıcak yaz günlerinde cilt bakımının en önemli kurallarından biri yeterli miktarda su içmek. Cildin nemini koruması ve dış etkenlere dayanıklı olması için bu şart. Uzmanların önerisi ise içilen su miktarının günde 8 bardaktan az olmaması yönünde.

Nemlendiriciniz ne kadar yeterli
Su içmek, cildin nem oranının korunmasında tek başına yeterli değil. Bu noktada devreye cilde ihtiyacı olan nemi kazandıracak nemlendiriciler giriyor. Ciltteki nem oranı mevsim geçişlerinde daha fazla önem kazanıyor. Çünkü yazın UV ışınlarından, kuru rüzgarlardan, sıcaktan, deniz ve havuz suyundan etkilenen cilt, sonbahar gelince bronzlaşmanın da etkisiyle daha fazla kurumuş ve yıpranmış oluyor.

Dolayısıyla ilkbahar ve yaz aylarında cildin yeterince nemlendirilmesinin önemi de kendiliğinden ortaya çıkıyor. Yaz aylarında cildin iyi nemlendirilmesi için yapılması gereken ise nem oranı yüksek krem ve spreylerin her gün düzenli olarak kullanılması.

Hem terleme hem de deniz ve havuza girme nedeniyle cilt bakım ürünlerinin etkisi gün içinde kaybolabiliyor. Bu durumda yoğun içerikli nemlendiricilerin tercih edilmesi ve tekrarlanması da kaybedilen nemin cilde geri kazandırılması açısından önemli.

Sadece yüzünüzü değil, vücudunuzu da nemlendirin
Sıcak ve kuru havanın hakim olduğu dönemlerde sadece yüz ve ellerin değil, vücudun da iyi nemlendirilmesi gerekiyor. Nemlendiricilerin daha çok banyo sonrasında uygulanması, vücudun nem dengesinde rol oynuyor.

Yaz güneşi cildinizi kurutmasın
Yaz mevsimiyle birlikte artan bütün bu olumsuz dış faktörler cildin doğal görünümünü ve yapısını bozabiliyor. Bu nedenle bakım yapılmış ve iyi nemlendirilmiş bir cildin yaz güzelliğinin vazgeçilmezi olduğu unutulmamalı. Çünkü nem oranının azalması; cildin canlığını yitirmesine, kırışmasına, yaşlanmasına, kişinin olduğundan daha yorgun ve bitkin görünmesine yol açarken, diğer taraftan kuruluk kaynaklı hastalıklara da zemin hazırlıyor. Bu nedenle sıcak havalarda doğru şekilde temizlenmiş cilde, doğru nemlendiriciyi uygulamak, ışıl ışıl parlayan, güzel bir cildin altın kuralı olarak kabul ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder