20 Nisan 2015 Pazartesi

Bölgesel yağlardan kurtaran 5 hareket

kol-egzersizi
Havaların ısınmasıyla birlikte herkesi bir telaş aldı. Kimi kış mevsiminin olumsuz etkilerinden kurtulmak, kimisi kilo vermek, kimileri de sağlıklı ve fit kalmak için harekete geçti. Fitness Danışmanı Ebru Karaduman, yazı daha sağlıklı ve fit karşılamak için bahar mevsiminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini, temiz havada yapılacak sporun oksijen kapasitesini artırdığını söyledi. Ebru Karaduman, baharın gelmesiyle açık hava aktiviteleri için tüm engellerin ortadan kalktığının altını çizdi. Yaza hazırlık süresince düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra, bedensel aktivitenin de önemine dikkat çeken Karaduman, “Peki, yaza hazırlık için neler yapmalıyız?” sorusuna bakın nasıl cevap verdi.



 Oksijen kapasitenizi geliştirin Öncelikle temiz havada bol bol nefes alıp vererek oksijen kapasitenizi geliştirin. Egzersiz sırasında doğru nefes alışverişi, hareketin kalitesini artırıyor. Temiz havada 5 dakikalık nefes egzersizi bile yazın geldiğini içinizde hissetmenizi sağlayacak en iyi formüllerden biri. Günlük hayatınızı aktifleştirin; en azından kısa mesafelerde araba kullanmak yerine, yürüyün ya da bisiklete binin. Asansör yerine merdiven kullanmak da basit ama güzel bir başlangıç olabilir.

 Fazlalıklarınızdan kurtulun özgürleşin Yaz öncesi fiziksel toparlanma için bölgesel egzersizlerin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Fitness Danışmanı Ebru Karaduman, bölgesel egzersizler için 5 hareketi şu şekilde sıraladı;

Kalça ve baseninden şikayetçi olanlar için Olduğunuz yerde, bacakları omuz genişliğinde açıp, oturma pozisyonuna gelene kadar çöküp kalkın. Yani squat! Kalça ve basen bölgenizin nasıl sıkılaştığını göreceksiniz. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.

Kısa kollu kıyafetler bu yaz en sıkı dostunuz olacak Ellerinize iki tane dambıl ya da su şişesi alıp, kollarınızı önce öne sonra yana doğru, omuz hizasına kadar kaldırıp indirin. Kol kaslarınız maksimumda çalışacak ve yazın giyeceğiniz kısa kollular size daha çok yakışacak. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.

Karın kası yapmak isteyenler için Sırt üstü yatın, ellerinizi boynunuzun altına yerleştirin. Nefes alın ve nefes verirken üst vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Mekik hareketini bilmeyen yoktur, önemli olan nefes ile kontrollü bir şekilde yaparak, karın kaslarınızın yandığını hissedebilmeniz. Bu hareketi 30 kez tekrar edip 2 set yapın.

Sırt kası yapmak isteyenlere özel Yüz üstü yatın, kollarınızı öne doğru uzatın. Kollarınızı kalça hizasına doğru indirirken aynı sırada göğsünüzü yukarı doğru kaldırın. Sırt kaslarınız ne kadar çalışırsa, kendinizi o kadar güçlü hissedeceksiniz. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.

Enerjinizi zirveye ulaştırmak için zıplayın Olduğunuz yerde çökün ve nefes verirken yukarı doğru zıplayın. Durmak yok; enerjinizi açığa çıkarıncaya kadar devam edin. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder