25 Şubat 2015 Çarşamba

Gözenekleri Sıkılaştırmak için Yöntemler Nelerdir?

kurucilt
Tenimizde yer alan gözeneklerin zaman içerisinde giderek artış gösterdikleri ve bu nedenle onların da güzel bir bakıma ihtiyaçları olduğu ortada. Zira cildimize doğru bir bakım yapmazsak bu gözenekler zaman içerisinde giderek daha geniş ve belirgin hale geleceklerdir ve kapatmak için daha fazla makyaj malzemesi uygulamamız işi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Gözenekleri sıkıştırmak için kullanabileceğiniz yöntemler hakkında sizlere biraz bahsederek onlardan kurtulmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

Cildimizde bulunan gözeneklerin, zaman içerisinde çeşitli pislik ve kirlerle dolmaları, onların giderek daha büyük ve geniş hale gelmelerine sebep olur. Bu kirlerden kurtulmak ise maalesef normal sabunlarla cildi yıkayarak gerçekleşmez ve cilde peeling etkisi yapan ürünlerin kullanımını mecburi kılar. Düzenli olarak cildinize peeling yapan bakım ürünlerini uygularsanız gözeneklerin içinde bulunan pislikleri de temizleyebilir ve zamanla daralmalarını sağlayabilirsiniz.

Tabii ki her gün peeling yapmak da mantıklı bir seçenek değil. Bu nedenle günlük standart yüz temizliğinizi aksatmamalı, makyajla uyuma, uzun sürelerle yüzde makyajla gezme gibi alışkanlıklardan da vazgeçmelisiniz. Aksi taktirde maalesef cildiniz hem nefes alamayacaktır hem de gözeneklerde birikmeye başlayan fondöten artıkları gözenekleri genişletmeye başlayacaklardır.

Cildi korumak için kullanabileceğiniz koruma kremleri de kesinlikle unutulmaması gerekenler arasında. Cildin güneş, rüzgar, nem, soğuk ve sıcak gibi etkenler sebebiyle esnekliğini yitirmesi ve elastik yapısını kaybetmesi, hem erken yaşlanma hem de gözeneklerin büyümesi ile sonuçlanır. Zira esnemesini yitiren gözenekler bir defa büyüdüklerinde maalesef eski küçük hallerine dönmekte sorun yaşarlar.

Bazen gözeneklerin derinine işlemiş olan kalıntılardan kurtulmak için sadece peeling yetmez. Bu gözeneklerin ilk önce biraz genişlemelerini sağlamak ve kirlerin dökülmesini sağlamak için kullanabileceğiniz buhar banyosu yöntemi ile daha rahat bir şekilde gözeneklerden kurtulabilirsiniz. Bir kap içerisine koyduğunuz kaynar suya başınızı tutar ve kafanıza bir havlu örterseniz cildinizi güzelce buhara tabi tutabilirsiniz. Bu iş için kullanılabilen çeşitli bakım kremleri de piyasada mevcut.

Sık sık hareketli bir hayat yaşıyor, spor yapıyor ve bol bol terliyorsanız cilt temizliğiniz çok daha önemli bir hale geliyor. Terin aşındırıcı etkisi, tuzu ve yağları sebebiyle spordan sonra hiç vakit kaybetmeden cildi temizlemek ve kurulamak gerekiyor.

2 yorum: