18 Ocak 2015 Pazar

2015’in Moda Trendleri

2015-sonbahar-moda
70’lere yolculuk
2014 yılının en popüler filmlerinden American Hustle, 70’ler stilinin en güzel örneklerinden birine sahne oldu. Bu filmle birlikte moda dünyası da 2015 yaz sezonuna 70’lerin unutulmaz tarzıyla “Merhaba” dedi. Tasarımcıların ilham kaynağı 70’ler oldu. İpekler, süet kemerler, gökkuşağı çizgileri, geniş paça pantolonlar, püsküller, büyük çerçeve gözlükler, yüksek belli pantolonlar, tulumlar ve kuşaklı kemerler ile 70’lerin unutulmaz kült parçalarını yeni sezonda da gardırobunuza eklemeyi unutmayın.


Asker stili
Birkaç sezondur farklı renklerdeki kamuflaj deseni, gardıroplarımıza girmişti. Bu sezon da tasarımcılar asker modasını geride bırakmıyor ve hem tarz hem renk olarak bu trendi podyumlara taşımaya devam ediyor. Haki renkli tulumlar, bol cepli montlar ve üniforma görünümlü elbiseler, bahar ve yaz sezonunda oldukça popüler.
Denim aşkı
“Denim on denim”, “double denim”, “lüks denim” kavramlarını 2015 yılında sıkça duyacağız çünkü önümüzdeki sezon denim altın çağını yaşayacak. Stella McCartney, Gucci, Fendi, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton gibi markaların 2015 yaz koleksiyonunda gördüğümüz denimler yeni sezonda denim aşkımızı kabartıyor!
Yaz süeti
Yazın kullanmaya pek alışık olmasak da önümüzdeki sezon süetler, gardıroplarımızda yerini alacak gibi görünüyor. 70’ler etkisinin sürdüğü bu sezon da süet, koleksiyonlara damgasını vuran materyal oldu. Trençkotlarda, elbiselerde, etekbluz takımlarda her şekilde karşımıza çıkan süetler, oldukça özgün ve stil sahibi bir görünüm vaat ediyor. Gucci, Valentino, Miu Miu, Emilio Pucci, Derek Lam gibi markaların süetleri favorilerimiz.
Bembeyaz
Sezonun rengi “Marsala” deseler de bizim favorimiz beyaz. Beyaz 2015 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan renklerinden. Defilelerde baştan aşağı bembeyaz kombinasyonlar tercih eden tasarımcılar, bu masum rengi gardıroplarımıza sokmaya kararlı.
Makyajsız makyaj
2015 sezonunda belli belirsiz makyajlar, doğallığı işaret ediyor. Tasarımcılar, 2015 yaz sezonunda “nude makyajı” bir seviye ileriye taşıyıp gerçekten de “yok gibi makyaj”ın hakkını verdiler. Maskarasız, fondötensiz yani aslına bakarsanız neredeyse hiçbir şeysiz… “Hafif pembe dudaklar ve yanaklara hafifçe renk katan belli belirsiz bir allık yaz için ideal” diyebiliriz. Makyajsız görünmeye hazır bir yüz içinse cilt bakımı yaptırmayı ihmal etmeyin.
Arzu nesnesi ayakkabılar
Sezonun en iddialı ayakkabıları yine bütçeleri sarsacak gibi. 2015 yaz sezonunda mule sandaletler, platform topuklarla birlikte popülaritesini yükseltiyor. Ayrıca nostaljik bir model olan clog, eskilerin takunya sandaleti, yazın sürpriz modellerinden oluyor. Bu sezonun en seksi modeli ise bilekten bağlı sandaletler. Kemer gibi bileğe dolanan sandaletler, zarif ökçesi ve egzotik derisiyle sezonun arzu nesnelerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder