20 Kasım 2014 Perşembe

Dünya'nın Dört Bir Yanından Güzellik Sırları

Adriana-Lima1
Doğal ürünlerle geleneksel tarifler, güzellik için paha biçilmez bir değer taşıyor. Dünyanın dört bir yanında kadınlar, güzellikleri için farklı bakım yöntemleri uyguluyorlar. Biz de 8 farklı ülkenin en çok uyguladıkları bakım yöntemlerini sizler için seçtik.

Çin
Yaşlarını tahmin etmekte zorlandığımız çinli kadınlar, ciltlerini kırışıklıklardan korumak için beyaz çay kullanıyorlar. Biberiye yağıyla beyaz çayı karıştırıp yüzünüzü silerseniz zamanla kırşıklıkların azaldığını görebilirsiniz.

Fas
Faslı kadınların güzellik sırrı argan yağı, son yıllarda Türkiye’de de revaçta. Argan yağının faydası saymakla bitmiyor. Yüz, vücut, saç, tırnak faslı kadınlar baştan aşşağı tüm bakımlarınıargan yağıyla yapıyorlar.

Brezilya
Brezilya sahillerinde kadınları, kendilerini kumla ovarken görmek alışıldık bir durum.
Brezilyalı kadınlar, sıcak kumla yapılan masajın selülitleri azaltmaya oldukça faydası olduğunu söylüyorlar.

Japonya
Japon kadınların porselen gibi cildine sahip olmayı kim istemez ki? Japon kadınların ciltlerinin pürüzsüz olmasının bir nedini genleri ise diğer bir nedeni de yüzlerine sürmeyi ihmal etmedikleri kamelya yağı!

Kamelya yağı cildin gözeneklerini tıkamadan kolayca emiliyor ve içerisindeki omega-9 yağ asitleri, polifenoller, E vitamini ve bitkisel kolajen ve proteinler ile cildi yağlandırmadan besleyerek mucizesini gösteriyor.

Hindistan
Sağlıklı ve uzun saçlar hintli kadınlar arasında adeta bir yarış meselesi, sırları ise hint yağı.

Gece yatmadan önce hint yağını hafif ısıtın, saç diplerinize masaj yaparak yedirin, ertesi sabah saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kez bunu tekrarlayın.

Polonya
Polonya’da kışlar sert geçiyor. Polonyalı kadınlar da ciltlerini korumak ve pürüzsüz, yumuşak bir tene sahip olmak için sıcak bal maskesi yapıyorlar.

Sıcak bal, çatlayan dudaklar içinde son derece etkili. Balı dudaklarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyin ve diş fırçasıyla hafifçe ovalayın. Bu yöntemle yumuşacık dudaklara kavuşun.

İtalya
Zeytinyağı akdenizli kadınların vazgeçilmezi.. Mesela bir çorba kaşığı zeytinyağıyla, bir çorba kaşığı limon suyunu karıştırıp cildinize uygulayarak siz de kırışıklardan korunabilirsiniz.

Güzellikleriyle meşhur İtalyan kadınların bir sırrı daha var! Ok gibi kirpikler için yatmadan önce her gece kirpiklerine hint yağı sürüyorlar. Biz de kirpikler için badem yağının etkisini için birçok kez vurgulamıştık ama hint yağını denemekte de fayda var.

İsrail
İsrailli kadınların güzelliklerindeki en büyük avantaj Ölü Deniz çünkü deniz tuzu güzellik için adeta bir iksir…

Suya deniz tuzu ilave ederek banyo yapmak cildin esnekliğini geri kazandırır, pürüzsüzleştirir. Daha elastik hale gelir, selülitlerin görünümünü azaltır.

Ayrıca sağlığı geliştirir ve daha genç olmaya yardımcı olur. Akne bakımında da deniz tuzu kullanmak çok iyi. Çünkü antiseptik özelliklere sahip. Cildi temizler ve kurutur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder