2 Ağustos 2014 Cumartesi

Yüz şekline göre allık sürme yöntemleri

yüz-sekline-gore-allik-surme-teknikleri
Yüz şeklinize göre allık makyajınızın daha güzel gözükmesin neden olacaktır. Bu makalemizde yüz şekillerine göre allık uygulamasının nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

İlk önce yüz şeklinizi tespit etmeniz gerekir. Bunun için öncelikle ayna karşısına geçerek yüzünüzün şeklini belirleyin. İdeal yüz şekli olarak tarif edilen oval bir yüze sahip miyiz?

Eğer bu ölçüye uymayan bir yüzünüz varsa; ihtiyacına göre o bölgeyi belirleyip koyu renkteki fondöten ve allıklarla arka plana alalım veya çökük yerleri açık renklerle ön plana çıkartalım.

Eğer köşeli bir yüze sahip iseniz; öne çıkan notlarınızı allığı elmacık kemiğinizin üzerine doğru ve köşeli olan kısımlara sürerek geri plana alabilirsiniz. Köşeli kısımlar açık renkte kalsaydı çok daha göze çarpardı, amaç istenmeyen alanı bir ölçüde gözden uzaklaştırmak.

Yuvarlak bir yüzü olduğundan daha ince göstermek için, yüzün fazla görünen kısımlarını koyu renklerle arka plana almalısınız. Allığı elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru, çene çizgisinin iç kısımlarına ve geniş alında saç diplerine doğru sürmelisiniz. Saçları yanaklara düşürmek suretiyle bu hatlar daha da yumuşatılır.

Üçgen bir yüzde, alın oldukça geniş iken çene sivri olabilmektedir. Bu sebeple, alın ve çenenin, uç kısımlarına allık sürülerek geri plana alınırken yanakların altı açık bırakılması gerekir.

Bazen de ters üçgen görünümünde yüzlere rastlıyoruz. Böyle durumlarda allık yukarıda bahsedilen tekniğin tam tersi şeklinde uygulanması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder