6 Ağustos 2014 Çarşamba

Genç Kız Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

kalıcı-makyaj-sonucu
İçinde bulunduğumuz dönem içerisinde, özellikle genç bayanlar görünümlerine ve kıyafetlerine oldukça özen göstermektedir.

Gençlik döneminde bireylerin bir an önce büyümek istemeleri ve kendilerini o şekilde görmek istediklerinden dolayı başta makyaj olmak üzere bir çok kriteri kullanmak isterler. Makyaj dikkat edilmesi gereken önemli bir hususdur. Çünkü yerinde ve doğru şekilde yapılan makyaj kişiyi güzel göstermekle birlikte, yanlış uygulanan makyaj kişiyi rezil edebilmektedir. Bu makalemizde genç kızların makyajı nasıl yapması gerektiğinden ve inceliklerinden bahsedeceğiz.

Genç kız makyajında dikkat edilmesi gereken bence en önemli nokta makyajın doğal bir görüntü vermesi ve hafif olmasıdır. Hafif bir allık sürülmesi ve de dudak parlatıcısı kullanılması genelde yeterli olabilmektedir. Bununla yetinmeyen bayanlar çok arzu ederlerse gözlere hafif bir remillendirilebilir. Zaten genç bayanların cildi en güzel dönemlerini yaşadıkları için güzellik adına çok fazla uğraşmalarına gerek yoktur. Makyaj çoğu zaman olgun bayanların ve cildi kötü kadınların yapmakta olduğu bir uygulamadır. Bu yüzden genç bayanların yukarıda anlatmış olduğunuz hafif makyaj ile yetinebilirler.

Mevsimlere Göre Makyaj
Yaz makyajı hafif yapılmalıdır. Çünkü sıcaktan dolayı cildiniz hava almak ister. Bolca uygulanan pudra ve vb ürünler gözenekleri tıkayarak başka sorunlara yol açabilmektedir. Ayrıca güneş ışınları ile gerekli olan D vitaminini alarak canlanan derinizi ekstra canlı hale getirmek için kullanacağınız kremler gereksizdir. Cildiniz zaten canlı ve sağlıklı olacaktır.

Makyaj Malzemelerinde Hijyen
Makyajda hijyen ve steril ürünler son derece önemlidir. Gün içerisinde güzel görüneceğim diye uzun süren rahatsızlıklar ve problemler yaşamanızı istemeyiz. Göz makyajı yaparken kullanmakta olduğunuz ürünler kolay ve sık sık temizlenebilen fırçalar olmalıdır. Krem uygulamalarında mutlaka eller önceden yıkanmalıdır. Çünkü kullandığınız kremlerden bazıları cilt gözeneklerini açarak dışarından gelebilecek mikrop ve pisliklere karşı savunmasız hale gelecektir. Yüzünüzde kullandığınız süngerleri her seferinde yıkamalısınız. Uzun süre kullanmakta olduğunuz makyaj ürünlerinin kokularında ve görüntülerinde değişiklik farkederseniz mutlaka onları atıp yenisini alın. Kozmetik ürünlerin üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edin. Her kullanımdan sonra kapaklarını iyice kapatınız. Göz farları, sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir. Bu malzemeler sık sık temizlenmelidir. Sivilceli ve problemli ciltlerde; gerek bakım esnasında gerek makyaj ürünlerinde, hijyen son derece önemlidir. Ayrıca güneşin doğrudan temas ettiği yerlere koymamanızı tavsiye ederiz. Bu tavsiyeler sizin sağlığınız için önemli adımlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder