1 Ağustos 2014 Cuma

Cilt koruyucu kremler güneşten korumada yetersiz

Yazın-Cilt-Bakımı
Uzmanlar, güneşin yaydığı zararlı ışınlardan korunmak için kullanılan cilt koruyucu kremlerin, bilinenin aksine tam bir koruma sağlamadığını belirtiyor.
“Açık tenli biri, ne kadar koruyucu kullanırsa kullansın asla yeterince güneşten korunur duruma gelmez!”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şemsettin Karaca, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için sürülen koruyucuların, kamuoyunda bilindiğinin aksine tam bir koruma sağlamadığını bildirdi.

Güneş koruyucuları mutlak güvenli değil
Dr. Karaca, güneş koruyucularının mutlak güvenli olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ifade ederek, bu koruyucularda en az 10′un üzerinde kimyasal bileşik bulunduğunu kaydetti.

Güneş koruyucuların etkileri

ABD’de yapılan bazı araştırmaların güneş koruyucuların etkileri ile ilgili bilinen bazı bilgilerin tam tersi yönünde sonuçlar verdiğini açıklayan Karaca şunları söyledi:

“Son dönem çalışmalar, güneş koruyucunun koruma özelliğine inanarak güneşte daha uzun süre kalınmasına bağlı hastalıkların ortaya çıkmasının arttığı yönündedir.

“Kumsalda güneşlenenler dermatologların daimi hastası oluyor”
Kumsalda güneşlenmek, sonuçları hesap edildiğinde hiçbir şekilde akıllıca bir davranış değildir. Bu insanlar orta yaşlardan itibaren dermatologların daimi hastası oluyorlar. Açık tenli biri, ne kadar koruyucu kullanırsa kullansın asla yeterince güneşten korunur duruma gelemez. Sonuç olarak güneş ışınlarından korunmak için kullanılan ürünler birçok bileşiği bünyesinde bulundurmaktadır.

Güneş koruyucuları bilinçli kullanılmalı
Güneşten koruyucu olduğu söylenen ürünlerin mutlak güvenli ürünler olmadığı açıktır. Bu ürünlere bağlı bazen alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Bu açıdan da kullanıcıların bilinçli olması ve güvenilir markaları tercih etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder